Artikel

Dierentuin geschikt voor jonge kinderen

Artikel

Leuke dierentuinen geschikt voor jonge kinderen

Ben je op zoek naar een leuk en geschikt uitje voor je dreumes of peuter? Bezoek een keer een leuke kleinschalige dierentuin. Maar welke geschikte en kleinere dierentuinen zijn er voor kinderen? Hieronder is een lijst te vinden van kleine dierentuinen of parken per provincie.

Voor hele jonge kinderen van 0 – 2 jaar hoef je niet altijd naar een groot of duur dierenpark. De kinderboerderij in de buurt of vogels eendjes kijken in het park is vaak goed genoeg. Als je kind wat ouder wordt of ter afwisseling kan je natuurlijk wel een keer naar een echt dierenpark. Voor jonge kinderen is een overzichtelijk kleinere dierentuin vaak net even fijner dan een enorme grote dierentuin. 

Kleine dierentuin voor jonge kinderen Noord-Holland

Op zoek naar geschikte dierentuin voor een dreumes of peuter in Noord-Holland?  Ontdek hieronder de leukste dierentuinen van Noord-Holland. Mis je nog een kleinschalige dierentuin de lijst? Laat een berichtje achter onderaan het artikel. Dan voegen wij de suggestie toe.

Dierentuin Animal Farm – Beverwijk

Deze gratis (!) dierentuin is één van de kleinste dierentuinen van Nederland. Van kinderboerderij uitgegroeid tot een echte dierentuin. Hier ontdekt je onder andere Nandoes, stekelvarkens, Toggenburger geiten en leguanen.  

Bezoek de website: www.animalfarm.nl

Artisklas – Haarlem

Een pareltje in het Schoterbos van Haarlem. Artisklas staat bekend als de kleinste dierentuin van Nederland. En draait 100% op vrijwilligers! Deze kleine dierentuin heeft alsnog een indrukwekkend aanbod van dieren. Amfibieën, reptielen, vissen, vogels en zoogdieren zoals stinkdieren, wasberen, nertsen, poolvossen en zebramangoeste. Voor jonge kinderen een hele leuke plek.

Bezoek de website: www.artisklas-haarlem.nl

Vlindertuin Vlindorado – Schagen

Regen en toch op pad? Dan is de overdekte vlindertuin Vlindorado een geschikt uitje voor jonge kinderen. Ervaar het tropische regenwoud en ontdek prachtige bloemen, planten, vogels en vlinders! Er is een vlindertuin en vogeltuin. Je kan ook vissen en schildpadden voeren. Ook is er een kleine kinderspeeltuin.

Bezoek de website: www.vlindorado.nl

Zee Aquarium – Bergen aan Zee

Bij slecht weer een heerlijk uitje! In het Zee Aquarium kan je meer dan 100 verschillende vissoorten zien. Van prianha’s uit de amazone tot zeepaardjes, zeesterren en clownvisjes, Spectalair zijn de haaien, murenen en giftige koraalduivels. Maar het allerleukste van dit uitje is natuurlijk het aaien van roggen!

Bezoek de website:  www.zeeaquarium.nl

Dierenpark Hoenderdaell – Anna Paulowna

Dit dierenpark hoort eigenlijk niet in het rijtje kleine dierenparken thuis. Het is namelijk zelfs één van de grootste dierenparken. Maar wel een hele fijne dierentuin om met jonge kinderen te bezoeken. Het dierenpark ligt in het landgoed Hoenderdaell, een prachtige omgeving.

Bezoek de website: www.hoenderdaell.nl

Van Blanckendaell Park – Tuitjenhorn

Dit dierenpark is bijna niet kleinschalig te noemen! Maar het park voelt overzichtelijk aan en de toegangsprijzen zijn heel schappelijk. Dieren vanuit alle werelddelen kan je hier vinden. Ook is er een leuke speeltuin en museum.

Bezoek de website: www.blanckendaellpark.nl

Kleine dierentuin voor jonge kinderen Zuid-Holland

Wil je naar een geschikte dierentuin voor een dreumes of peuter in Zuid-Holland?  Ontdek hieronder de leukste kleine dierentuinen van Zuid-Holland. Mis je nog een kleinschalige dierentuin in onderstaande lijst? Geef het aan ons door en laat een berichtje achter onderaan het artikel. Dan voegen wij jouw pareltje graag toe aan het overzicht!

Vlinders aan de Vliet – Leidschendam

Deze kleine dierentuin heeft meer dan 1.500 tropische vlinders rondvliegen. Ook kan je hier vogels en reptielen vinden. Ontdek gifkikkers, vogelspinnen, krokodillen, slangen en schildpadden. Een behoorlijk gevarieerd uitje!

Bezoek de website: www.vlindersaandevliet.nl

Avonturia de Vogelkelder – Den Haag

Eigenlijk is dit geen dierentuin, maar de grootste dierenspeciaalzaak van Nederland. Maar wel een hele bijzondere. Je kan hier leuke workshops doen en heel veel dieren ontdekken. Van vogels, reptielen, vissen, knaagdieren tot natuurlijk honden en katten. 

Bezoek de website: www.avonturia.nl

Sea Life – Scheveningen

Een unieke ervaring voor jonge kinderen is dit zeeaquarium. In deze kleine dierentuin kunnen kinderen sommige dieren ook echt aaien in de voelpoel. Verder is er een spectaculaire onderwatertunnel. Dit uitje kan je heerlijk combineren met een strandwandeling.

Bezoek de website: www.visitsealife.com

Pantropica – Luttelgeest (Flevoland)

Pantropica, of Orchideeën hoeve is een kleine bijzondere dierentuin. Alle dieren kunnen hier namelijk vrij rondlopen en hebben veel ruimte. Tijdens jouw bezoek kom je allerlei tropische dieren tegen zoals stokstaartjes, alpaca’s, flamingo’s, ara’s, sporenschildpadden, aapjes, verschillende vissensoorten en nog veel meer. Ook kan je spelen in de indoor speeltuin en verschillende dieren voeren.

Bezoek de website: https://pantropica.nl/

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties