Artikel

Attractiepark geschikt voor dreumes en peuter

Artikel

Leuke attractieparken en speeltuinen voor jonge kinderen

Op zoek naar een geschikt uitje voor je kind en het gezin? Bezoek een keer een kleinschalig attractiepark of grote speeltuin. Maar wat zijn geschikte attractieparken voor je dreumes en peuter? Vind in dit artikel kleinschalige pretparken die leuk zijn voor jonge kinderen.

Voor kinderen vanaf 3 jaar zijn er verschillende leuke en kleinschalige attractieparken in Nederland. Voor jonge kinderen tussen de 1 – 3 jaar is een pretpark of grote speeltuin vaak nog wat minder geschikt. Vaak zijn er wel wat attracties en speelplekjes voor deze hele kleintjes, maar blijft dit toch beperkt. Een binnenspeeltuin / paradijs is dan wellicht dan een beter alternatief. Waar de kinderen lekker kunnen kruipen en rollen over de grond.

Geschikt attractiepark dreumes en peuter

Op zoek naar een geschikt kleinschalig attractiepark of grote speeltuin voor jonge kinderen? Ontdek hieronder de leukste kleine attractieparken van Nederland. Mis je nog een park of speeltuin die niet mag ontbreken op de lijst? Laat een berichtje achter onderaan het artikel. Dan nemen wij de suggestie op in de lijst.

Jonge kinderen hebben vaak nog niet veel nodig om lol te hebben. Een duur en betaald uitstapje is dan ook niet altijd nodig. Naar de kinderboerderij, bibliotheek, een natuurspeeltuin of ontdekken in duinen en bos is vaak al genoeg. Af en toe als afwisseling is een geschikt attractiepark voor je dreumes en peuter natuurlijk wel leuk!

Schateiland in Zeumeren – Voorthuizen

Een leuk park met zowel binnenattracties als buitenattracties. Glijbanen, doolhof, peuterspeelhoek, speelvijver en een klimkasteel. Voor ieder wat te doen.

Bezoek de website: www.schateiland-zeumeren.nl

Linnaeushof – Bennebroek

Bekend als de grootste speeltuin van Europa. Meer dan 350 speeltoestellen en attracties. Zowel een binnen- als buitenspeeltuin. Daarnaast een waterspeeltuin. Met mooi weer is dit kleinschalige attractiepark natuurlijk wel het allerleukst.

Bezoek de website: www.linnaeushof.nl

Speelpark Oud Valkeveen – Naarden

Een overzichtelijk attractiepark met meer dan 30 attracties en speeltoestellen. Ook is er een indoor speelhal en een theater in deze grote speeltuin aanwezig.

Bezoek de website: www.oudvalkeveen.nl

Het land van Jan Klaassen – Braamt

Een kleinschalig attractiepark met een buitenpretpark en binnenspeeltuin. Uiteraard kan een poppentheater in dit park niet ontbreken. Ook kan je op een unieke manier overnachten in dit attractiepark.

Bezoek de website: www.janklaassen.nl

Minihaven Schutterspark – Brunssum

Wat is er nou leuker dan zelf in een bootje varen? Je kan een eigen schip kiezen. Wordt het een cruiseschip, een sleepboot of vissersboot? Natuurlijk gaat papa of mama nog wel mee in de bootjes.  In het park is naast varen nog veel meer te doen en te beleven. Wandelen, klimmen, klauteren en een blote voetenpad.

Bezoek de website: www.minihaven.nl

Drievliet – Den Haag

Een klein familiepretpark geschikt voor jonge kinderen met ongeveer 40 attracties. Van springende hondjes, sleepbootjes, vliegende vissen, tractorritjes tot wat spannendere achtbanen. Ook zijn er botsauto’s en kermis achtige attracties. Verder is er een familieshow en ander entertainment aanwezig.

Bezoek de website: www.drievliet.nl

Plaswijckpark – Den Haag

Voor veel mensen een minder bekend park. Maar een echte aanrader voor jongere kinderen. Ontzettende veel te doen en gevarieerd. Van dieren kijken tot zelf ravotten, klimmen en klauteren. Ook uitdagende attracties voor jonge kinderen en een rondvaartboot.

Bezoek de website: www.plaswijckpark.nl

Kidzcity – Utrecht

Misschien meer een indoor speelparadijs dan attractiepark. Maar erg leuk en ook voor kleintjes geschikt. Je kan hier klimmen, klauteren, bouwen met mega legoblokken, interactieve spelletjes spelen. Ook zijn er 14 attracties.

Bezoek de website: www.kidzcity.nl

Binky – Apeldoorn

Een heel origineel park. Een combinatie van een grote speeltuin en kinderboerderij. Spelen, ontdekken en leren. Geiten knuffelen, waterfietsen, een kabouterdorp, skelters, hutten bouwen, glijbanen. Het is er allemaal!

Bezoek de website: www.binky.nl

Landgoed Nienoord – Leek

Een leuke plek voor jonge kinderen. Een familiepark met meer dan 80 attracties en speeltoestellen. Ook is er een kinderboerderij. Of ga zwemmen in het zwemkasteel of maak een ritje op een trein.

Bezoek de website: www.landgoednienoord.nl

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties