Wat doet een kinderarts?
Een kinderarts houdt zich bezig met de behandeling van kinderen bij wie de normale ontwikkeling of groei verstoord is of dreigt te raken. Een kinderarts behandelt kinderen van 0 tot 18 jaar, vaak na verwijzing van de huisarts, een collega-specialist of een arts van het consultatiebureau.
Kindergeneeskunde valt onder de ‘tweede lijn’ van de gezondheidszorg en is intensiever en/of meer specialistisch dan die van de ‘eerste lijn’ van de gezondheidszorg (bijvoorbeeld een psycholoog of huisarts). Een kinderarts is een arts die zich na zijn wetenschappelijke studie geneeskunde (6 jaar) heeft gespecialiseerd. Na het succesvol voltooien van de opleiding Kindergeneeskunde, wordt men kinderarts.
Mogelijke indicaties voor Kindergeneeskunde:
Veelal zullen ouders op advies van een deskundige contact zoeken met een kinderarts. Elke vorm van een verstoorde ontwikkeling of groei bij kinderen is een indicatie voor kindergeneeskunde.
Verwijzing en vergoedingen Kindergeneeskunde:
U heeft een verwijzing van een (huis)arts nodig voor. Kindergeneeskunde zit in het basispakket van de zorgverzekering en wordt in principe vergoed. Aangezien de (aanvullende) polissen van zorgverzekeringen jaarlijks veranderen, grote verschillen bestaan tussen de verschillende zorgverzekeringen, is het raadzaam goed bij uw zorgverzekeringsmaatschappij te informeren alvorens een kinderarts in te schakelen.
Hoi allemaal,Jullie keennn me niet, maar via via kwam ik jullie tegen! Wat een gweldige site!05 januari 2010 is onze zoon Tygo geboren ook met het down syndroom.Veel in je blogs zijn oh zo herkenbaar! Erg mooi geschreven!Groet,Marjolein