Artikel

Voordelen en nadelen fatbike

Artikel

Een fatbike kopen voor je kinderen

Gaan je kinderen binnenkort naar de middelbare school of gaan ze al naar de middelbare school? Dan is het misschien tijd voor een nieuwe fiets. Vaak gaan kinderen naar een middelbare school die verder weg is van hun huis. Daarom kan een goede fiets erg belangrijk zijn. Of wellicht willen je kinderen een scooter om snel naar school te kunnen gaan. De keuze voor de juiste fiets of scooter kan lastig zijn. Hoe weet je zeker dat je kinderen veilig naar school kunnen gaan? Als de school dicht bij genoeg is, dan kan een normale fiets voldoen. Wonen jullie echter verder weg, dan is een elektrische fiets, zoals een fatbike, wellicht een goede oplossing. Hoewel een fiets zonder trapondersteuning uiteraard altijd beter is voor de conditie. 

Voordelen en nadelen fatbike kind

Voordelen van een fatbike

Tegenwoordig hebben veel kinderen een fatbike als elektrische fiets. De stoere e-bike is erg populair in de grote en ook kleinere steden. De fatbike kan 25 kilometer per uur gaan, waardoor je kinderen makkelijk op tijd op school kunnen komen. Daarnaast is de fatbike ook geschikt als offroad fiets, het is dus een veelzijdige fiets. De fatbike heeft namelijk dikke banden, waardoor het een goede grip heeft op de weg. De fatbike zit erg comfortabel en het trappen is niet zwaar. De robuuste uitstraling valt goed in de smaak bij jongeren, een ideale fiets dus voor jongeren. Er zijn echter ook nadelen aan het hebben van een fatbike.

Nadelen van een fatbike

De fatbike is een relatief zware fiets in vergelijking met andere elektrische fietsen. Dit komt onder andere door de brede banden van de fiets en het zware frame. Het is dus belangrijk dat je kind sterk genoeg is voor de zware fiets. Ook is het lastig om een fatbike te verzekeren. Sinds 2023 zijn grote verzekeringsmaatschappijen gestopt met het verzekeren van fatbikes. De bedrijven zijn hiermee gestopt omdat de diefstalcijfers voor fatbikes er hoog zijn. Daarnaast zijn veel fatbikes opgevoerd. Bij een ongeluk met een opgevoerde fatbike, zal de schade niet gedekt worden. De fatbike brengt ook verschillende veiligheidsrisico’s met zich mee. Het is daarom belangrijk om na te denken of je kind verantwoordelijk genoeg is voor de fiets.

Waar moet je opletten bij het kopen van een fatbike

Is de fatbike de geschikte fiets voor je zoon of dochter? Dan zijn er nog een paar dingen waar je op moet letten bij het kopen van een fatbike. Er zijn namelijk verschillende soorten en modellen fatbikes. Houdt bijvoorbeeld rekening met de juiste actieradius als de fiets gebruikt zal worden voor langere afstanden. Daarnaast is het goed op te letten op de verschillende motoren die worden gebruikt voor fatbikes. Ook heb je nog keus in bandenmaat. Een band met kleinere noppen is meer geschikt voor in een stad dan voor offroad fietsen. Daarnaast is het handig om te kiezen voor een fatbike die voldoet aan de Europese veiligheids- en kwaliteitsnormen. Zo weet je zeker dat de fiets betrouwbaar is.

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties