Artikel

Waar let je op bij kopen van een bakfiets

Artikel

Met je kind onderweg in een bakfiets, let hierop

De bakfiets is natuurlijk al een populair vervoermiddel, zeker onder jonge gezinnen. Maar de elektrische variant heeft de markt helemaal veroverd afgelopen jaren. Het aanbod is enorm gestegen. Maar welke bakfiets past het beste bij jouw behoeften?

Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze, hebben wij een paar tips samengesteld voor het kopen van een bakfiets. Zo heb je richtlijnen om de juiste afwegingen te maken en een bakfiets te vinden.

Waar ga je de bakfiets voor gebruiken

Voor je besluit er eentje te kopen, bedenk eerst goed waar je de bakfiets voor wilt gaan gebruiken. Ga je hem voornamelijk gebruiken voor het vervoer van je kinderen, voor boodschappen of voor andere ladingen? Ook is het belangrijk om te bedenken welke afstanden je wilt gaan afleggen en of je vaak zware heuvels of steile bruggen moet beklimmen op je fietsroutes. Deze vragen hebben invloed op de keus die je maakt, waar je aan moet denken om over te gaan op een elektrische bakfiets kopen. Ze bepalen namelijk welke accucapaciteit, motorvermogen en type bak het meest passen bij jouw behoeften en omstandigheden.

2 of 3 wielen

Bakfietsen zijn verkrijgbaar met twee of drie wielen. Veel mensen geven de voorkeur aan een tweewieler. De twee wielen zorgen namelijk voor een makkelijkere wendbaarheid. Fietsen op een tweewieler voelt vertrouwd, vergelijkbaar met fietsen op een gewone fiets. Hierdoor wen je snel aan de nieuwe bakfiets en ben je snel comfortabel. Een driewieler biedt andere voordelen; kinderen stappen gemakkelijk in en uit, en je kunt op het zadel blijven zitten als je stilstaat. En mocht je vaak zwaar beladen zijn, is een stabiele driewieler heel praktisch.

Hoe zwaar en groot moet de bakfiets zijn

Ook de omvang en het gewicht van de bakfiets zijn belangrijk om te overwegen bij de aanschaf. Als je van plan bent meerdere kinderen te vervoeren of zware ladingen te dragen, is een ruime bak natuurlijk fijn. Daarnaast is het gewicht van de bakfiets goed om te weten. Met een zware lading wil je bij voorkeur een lichtgewicht bakfiets hebben. Hierdoor kun je de fiets beter onder controle houden bij het op- en afstappen, en zijn bochten maken ook makkelijker.

De accessoires van de bakfiets

Hoe je van plan bent de bakfiets te gebruiken en wat de samenstelling van je gezin is, bepaalt welke accessoires handig zijn. Denk hier goed over na voordat je een elektrische bakfiets koopt, omdat niet elk merk een breed aanbod aan accessoires biedt. Het is ook belangrijk om te informeren welke accessoires met elkaar gecombineerd kunnen worden voor maximale functionaliteit. Bovendien zijn er een hoop accessoires die het comfort van de kinderen in de bakfiets vergroten. Denk aan een regentent, zonnedakje of zachte zitkussens voor op het bankje. Deze extra’s kunnen de rit voor kinderen een stuk relaxter maken, ongeacht het weer of de afstand van de rit.

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties